Hulpveren voor dealers

Caravan trekken

Een caravan trekken, is jouw auto er voor geschikt? Wil je op vakantie met de caravan? Het is belangrijk om dat te controleren. Het maximale trekgewicht van jouw auto staat tegenwoordig op kentekenbewijs deel 1, of kun je online uitrekenen. Maar wist je dat het trekken van een caravan ook invloed heeft op de vering van je auto? Bij een te zware belading loop je het risico dat je auto door de vering heen zakt. Maak daarom kennis met Hulpveren.

Met hulpveren kan je auto niet alleen beter een zware belading aan, hij kan ook makkelijker je caravan trekken. Verkeersdrempels en auto als caravan trekkerhobbelige landweggetjes vormen geen probleem meer voor je. Wij hebben hulpveren voor vrijwel ieder type auto. Gebruik de verenkiezer om te kijken welke hulpveer jij nodig hebt.

naar de verenkiezer

Meer stabiliteit als caravantrekker

Wanneer je jouw auto als caravantrekker gebruikt, zal je al snel merken dat je anders rijdt dan dat je gewend bent. Je auto zakt verder door dan normaal, je grip op de weg wordt minder en je auto voelt instabiel. Dit zijn allemaal tekenen dat je veren het zwaar hebben.

Fabrikanten bouwen persoonsauto’s in principe voor ‘normaal’ gebruik. Ze rekenen hierbij niet op een zware aanhanger of caravan. Daarom is de bestaande vering dan ook vaak niet berekend op deze belasting. Een hulpveer is een extra veer die je garage naast of in de bestaande veren van je auto plaatst.

Een hulpveer gebruiken om een caravan te trekken? Bekijk het filmpje om te zien hoe dit in zijn werking gaat.

Wanneer mag je een caravan trekken?

Ben je in bezit van rijbewijs B, dan mag je in veel gevallen gewoon rijden met een caravan.

De voorwaarden:

  • Je auto mag een caravan trekken van maximaal 750 kg (leeg gewicht caravan + laadvermogen);
  • Je auto mag een caravan trekken van meer dan 750 kg als de auto en caravan samen niet boven de 3.500 kg uitkomen (leeg gewicht + laadvermogen).

Tip: controleer eerst de maximale trekhaaklast van jouw auto. Deze vind
je terug op het kentekenbewijs of instructieboekje van je auto. De maximale trekhaaklast moet groter zijn dan het daadwerkelijke gewicht van je caravan.

Vragen over de trekhaaklast, het gewicht van je auto en hulpveren? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hulpveren: een ware investering voor de caravantrekker

Een hulpveer is een relatief goedkope investering voor de echte caravan vakantieganger. Je hebt namelijk een levenslange garantie op jouw hulpveer. Nog een bijkomend voordeel: je kunt hulpveren gewoon laten zitten. Na je vakantie laat je ze dus lekker op hun plek zitten. Je hebt dus maar één keer aanschaf- en montagekosten.

Ook profiteren van dit levenslange voordeel? Gebruik de verenkiezer om jouw type hulpveer te achterhalen en stuur deze info naar jouw garage of dealer.

Zoek mijn type hulpveer