Hulpveren voor dealers

Bij maximaal laadgewicht van auto of camper: waarom zijn hulpveren de oplossing?

Er zijn een hoop zaken waar je op moet letten wanneer je met een volgeladen auto op vakantie gaat. De bandenspanning, de stand van de koplampen en zo ook het maximaal laadgewicht van jouw auto of camper. Een volgeladen auto heeft effect op de vering, ook als deze niet het maximum gewicht aantikt.

Waarom zou ik bij bereiken van het maximaal laadvermogen hulpveren willen?

Het directe effect van een zwaar beladen auto of camper, is dat de vering doorzakt. Iedere drempel of hobbelige weg voel je dat de vering het er zwaar mee heeft. Maar ook het rijcomfort en de stabiliteit van het voertuig kan er op achteruit gaan. Het sturen gaat minder soepel, de remweg is mogelijk langer en de voorwielen kunnen minder greep hebben. Dat wil je natuurlijk niet!

Hoe kan ik het ondanks het maximum laadgewicht van een auto of camper comfortabel rijden?

Het maximaal laadvermogen van je voertuig is niet zomaar eenvoudig te aan te passen.  Je dient je altijd te houden aan het maximale laadvermogen van je voertuig. Wat je wèl kunt doen, is ervoor zorgen dat je voertuig maximale wegligging en comfort houdt. Het plaatsen van hulpveren is er daar één van. Ten opzichte van andere oplossingen, zijn hulpveren relatief goedkoop te plaatsen. Mooi bijkomend voordeel: het plaatsen van een hulpveer is zo gedaan. Je bent je auto dus niet meerdere dagen kwijt.

Je kunt hulpveren eventueel zelf monteren, maar wij raden je aan om dit bij de garage te laten doen. Het zelf monteren van hulpveren heeft namelijk invloed op je garantie.

Wat zijn hulpveren precies?

Een hulpveer is precies zoals de naam al doet vermoeden: het is een veer die ‘helpt’. Hij wordt namelijk in of naast de huidige vering van een auto of camper geplaatst. Op deze manier ontlasten ze de normale veringen verhogen ze de rijhoogte en kan je auto of camper meer gewicht dragen.

Je kunt een hulpveer gewoon laten zitten. In een onbeladen auto merk je namelijk niet dat ze er onder zitten, ze werken pas zodra de auto of camper beladen wordt. Heb je dus onverwachts een grote schoonmaak op de planning en wil je een hoop (zware) spullen wegbrengen? Dan ben jij altijd goed voorbereid!

Zo werken hulpveren

Deze video legt uit wat het effect is van een te zwaar beladen auto en hoe hulpveren daarbij kunnen helpen.

Lees ook: