Hulpveren voor dealers

Het maximaal laadvermogen van je auto berekenen

Wil je het maximaal laadvermogen van je auto berekenen? Dit kan met behulp van het kentekenbewijs of de handleiding van je auto. Hierin staan het gewicht van je auto en de maximale massa van je auto. Deze twee heb je nodig om het maximaal laadgewicht te berekenen. Als je die twee hebt kunnen vinden, gebruik je deze rekensom:

Maximale massa auto – het gewicht van de auto = het maximaal laadvermogen

Heb je bijvoorbeeld een auto met een maximale massa van 1765 kg en een gewicht van 1370 kg, dan is het maximaal laadvermogen: 1765-1370 = 395 kg maximaal laadvermogen.

Waarom je maximale belading berekenen?

Een auto met zware belading rijdt niet lekker, dat zul je zelf ook gemerkt hebben. Je hebt een mindere wegligging en drempels voelen onaangenaam. Daarnaast is overbelading zelfs strafbaar: je riskeert een boete wanneer je de maximale belading overschrijdt. Zorg er dus voor dat je veilig de weg op gaat en laat hulpveren plaatsen. Zelfs wanneer je extra gewicht meeneemt, rij je comfortabel. Je hebt geen last van doorzakken. De hulpveren doen hun werk bij extra belading, dus wanneer je onbeladen bent, rijdt de auto gewoon zoals je gewend bent

Rijcomfort met en zonder hulpveren

In de afbeelding hierboven zie je het effect van hulpveren op het rijgedrag van de auto. Hulpveren zorgen bij zware belading voor extra comfort en ze zijn voor bijna iedere auto verkrijgbaar.

Gebruik de verenkiezer en ontdek welke oplossingen beschikbaar zijn voor jouw auto.

Zoek jouw hulpveren