Hulpveren voor dealers

Fietsenrek auto

Wil je een fietsenrek voor op de auto kopen? Grote kans dat je er even tussenuit gaat en één of meerdere fietsen mee wilt nemen. De meeste fietsenrekken kun je op de trekhaak van de auto monteren. Bij de aanschaf van een fietsenrek voor je auto moet je altijd goed bedenken hoe ver je gaat rijden en van welke gemakken je voorzien wilt worden. Of je nu gaat voor een luxere variant of liever op de kosten bespaart: bedenk goed dat het meenemen van een fiets effect heeft op de belading van je auto. Voorkom dat je auto door de vering zakt!

Gewicht fietsenrek auto

Zware fietsenrek auto Bij de aanschaf van een fietsenrek voor je auto kijk je waarschijnlijk als eerst naar hoeveel gewicht het rek aankan. Maar houdt er ook rekening mee dat een fietsenrek zelf al gauw zo’n 10-20 kg kan wegen. Zo kan het maar zo voorkomen dat je auto 80 kg extra moet dragen, en dan hebben we de bagage en overige vakantiespullen nog niet eens meegerekend. Hoe kun je ervoor zorgen dat je auto het totaalgewicht aankan?

Tip
Let op: Op de trekhaak staat onderop vermeld wat de maximale kogeldruk is. Hier moet je altijd rekening mee houden bij belasting van de trekhaak. Kogeldruk is het maximale verticale gewicht waarmee de trekhaak belast mag worden.
Zorg bijvoorbeeld als je elektrische fietsen meeneemt achter op de auto dat je accu’s verwijdert. Dat scheelt al snel 10 kilo minder gewicht achter op je auto.

Hulpveren kunnen het gewicht aan

Een hulpveer is een extra veer die je door de garage naast – of in – de veren van je auto laat plaatsen. Ze helpen de bestaande vering het totaalgewicht te dragen. Hierdoor kan je auto niet alleen zware belading aan, maar ook aanhangwagens en caravans trek je voortaan gemakkelijk. Verkeersdrempels en landweggetjes? Geen probleem. Met hulpveren bereik je altijd veilig je bestemming. Voor elke auto zijn er veren die speciaal gemaakt zijn voor jouw automerk en type.

Type hulpveer fietsenrek auto

Hulpveren ter ondersteuning fietsenrek autoDe hulpveer die je nodig hebt, is afhankelijk van je auto. We hebben een set hulpveren voor elke auto. Om te weten welke hulp bij jouw auto past, heb je het automerk, model, type en het bouwjaar nodig.

Kosten hulpveren

Hulpveren zijn relatief goedkoop ten opzichte van andere oplossingen voor zware belading. Het monteren van de veren is in een mum van tijd gedaan door je garage. De precieze kosten van hulpveren, is afhankelijk van je auto. Bereken direct de prijs!

Hoe werken hulpveren voor een fietsenrek?

Vragen over hulpveren

Mocht je hulpveren overwegen voor het gewicht van het fietsenrek op de auto, maar nog een aantal vragen hebben, dan kun je altijd eerst een kijkje nemen tussen de veelgestelde productvragen.

Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons bellen op het nummer 0318-586100 (tijdens kantoortijden). Onze medewerkers staan je graag te woord. Ook kun je het contactformulier invullen.

Zie ook:

Vraag de prijs op bij je garage/dealer

Voor elke auto zijn hulpveren te krijgen. Kijk hier wat jouw hulpveren kosten en neem contact op met je garage voor een vrijblijvende prijsopgaaf inclusief montage.

Selecteer auto

Voor vrijwel elke auto heeft MAD een set hulpveren. Kies hiernaast je automerk, model, type en bouwjaar om te kijken welke set bij jouw auto past.

Volgende stap
GARAGE
 • Via het formulier hieronder kunt u een vrijblijvende prijsopgaaf aanvragen bij uw eigen garage of garage naar keuze. Uw voertuiggegevens zijn reeds voor u ingevuld.

 • Mailinhoud

 • Betreft: prijsopgaaf voor het monteren van hulpveren onder mijn auto

  Geachte heer / mevrouw

  Onder mijn (bestel)auto zou ik graag hulpveren van MAD laten monteren. De gegevens van mijn auto vindt u hier onder, evenals de gegevens van de betreffende set hulpveren.

  Zou u mij een prijsopgaaf willen sturen van de totale kosten hiervoor?

  Met vriendelijke groet,


 • Contactgegevens


 • Gegevens auto

 • Deze e-mail is verzonden via hulpveren.nl
E-MAIL GEGEVENS HULPVERENSET
 • Vul hieronder uw e-mailadres in om de prijs en het type hulpveer naar uzelf te versturen.

 • Gegevens gekozen hulpverenset

 • Deze e-mail is verzonden via hulpveren.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.